Nizozemska pisateljica Anne Woltz je v knjigi Aljaska spletla zgodbi dveh najstnikov, Svena in Parker, ki se soočata vsak s svojo travmatično izkušnjo. In o tem smo se v sredo, 24. 4. 2024, pogovarjali na 5. srečanju bralnega kluba.

Veste, kaj je epilepsija? Bi znali pravilno ravnati v primeru, da bi nekdo v vaši bližini doživel epileptični napad? Ste tisti, ki pse pomočnike, ki nosijo posebno prevleko za napisom PES POMOČNIK  – NE BOŽAJ, božajo in s tem ovirajo ali upoštevate napis?

Če boste prebrali knjigo ALJASKA, se boste ob zgodbi naučili ustreznega ravnanja. V njej namreč sledimo zgodbi trinajstletnega Svena, ki je epileptik. S svojo zdravstveno težavo težko živi, zato želi že prvi šolski dan storiti nekaj genialnega, da si ga bodo sošolci zapomnili po tem in da ne bodo ves čas govorili, da je to »tisti revček iz 1. b«.

Poleg njega v knjigi pripoveduje svojo zgodbo tudi njegova sošolka Parker, ki je pred petimi tedni doživela oborožen rop in se od tedaj vsega boji. Dogodek, ki je močno zaznamoval njo in njeno družino, je razkrila po zanimivem naključju prav Svenu, ko so se njune poti križale zaradi bitja, ki ju je povezovalo. Če želite izvedeti, kako se njuna zgodba razplete, vas vabimo, da knjigo tudi sami preberete.

Člani bralnega kluba smo si enotni, da si letos zaslužimo še zadnje srečanje, ki je že leta zaznamovano z ogledom filma. Zato se že veselimo srede, 5. 6. 2024 😉!

Zapisala: Barbara Facija

(Visited 63 times, 1 visits today)